Uvodnik

Željka Turk Joksimović

Uvodnik

Hvala svim autorima na poslanim člancima i timu suradnika u uredništvu na zajedničkom doprinosu - novom broju HKD Novosti. Čast nam je i izazov u novoj postavi uredništva biti dio respektabilnog časopisa kroz njegovu povijest, koja datira još iz 1994. godine te se nadamo da ćemo uspješno nastaviti kvalitetnim sadržajima bilježiti razvoj knjižničarske struke.

Javili ste nam se iz gotovo cijele Hrvatske sa zanimljivim prikazima događanja iz specijalnih, narodnih, školskih i sveučilišnih knjižnica, sa stručnih putovanja, domaćih i inozemnih skupova, upoznali nas sa svojim knjižničnim projektima i suradnjom s lokalnim zajednicama, pokazavši na taj način volju i želju za praćenjem novosti u struci i modeliranjem na vlastitim primjerima. 

Od ovog broja unaprijeđen je i proces objavljivanja članaka preko zajedničkog alata za uređivanje i objavu časopisa Open Journal System (OJS).

Ponovo smo pokrenuli rubriku Iz pera knjižničara kako bismo popularizirali kreativnost svih onih koji su vezani uz knjige i knjižnice.

Od sljedećeg broja formirat ćemo temu broja, a ona će biti objavljena na mrežnim stranicama HKD-a početkom studenog ove godine. Nadamo se da ćemo uspjeti realizirati sve planove koje
smo zamislili, a ima ih puno. 

Kao što je jedna autorica iz ovog broja citirala Cicerona – Ako imaš vrt i knjižnicu, imaš sve što ti je potrebno! Bar pola od toga imamo i možemo reći da je raditi u knjižnici prava povlastica. 

Naša poznata književna kritičarka Marija Ott kaže  – Knjižnica nije mjesto, ona je osjećaj! ... koji se vidi u svakom vašem radu i izričaju, stoga, javite se, željno iščekujemo vaše članke!

Željka Turk Joksimović, urednica